Hírek

Speedbody: a szépségért már nem kell szenvedni

Speedbody: a szépségért már nem kell szenvedni

A Speedbody edzésmódszer az elektromos izomstimuláció technológiáját veti be döbbenetesen hatékony tréningjeihez. Próbáld ki a FőnixFitten!

A test minden izma lényegesen rövidebb idő alatt és sokszorosan intenzívebben, valamint gyakrabban (min. heti 1-2x 25 perc) van edzve, mint bármilyen más konvencionális erőnléti tréning során.

A teljes testre egyszerre ható EMS technológia lehetővé teszi az ultragyors, 20 perces edzésidőt, mely fizikailag egy kétórás kőkemény konditermi edzésnek felel meg. Az egész test (harántcsíkolt) izomzata másodpercenként 85-ször húzódik össze, ezért a módszer gyors izomrostok fejlődésére hat leginkább. Így érhető el, hogy számos előny mellett a gyorsaság, dinamika, reakcióidő is fejlődik általa. A nyújtó és feszítő izmok egyidejű stimulálása is egyedülállóvá teszi a speedfitness edzéseket, míg heti két edzés mellett gyakoribb munkának vannak kitéve az izmok, mint az általános konditermi gyakorlat során.


Pontosan mennyivel hatékonyabb, mint egy normál erőnléti edzés?

A személyi edzők segítségével a 20 perces tréning alatt minden izomcsoportra 1-1 széria gyakorlat jut, melyet pontosan és szabályos ütemben kiviteleznek a vendégek. Az intenzitás a teljes tréning alatt rendkívül magas és a vendég terhelhetőségének mértékében folyamatosan tovább növelhető. Míg a külső szemlélő számára csupán pl. guggolások vagy bicepsz-gyakorlatok láthatók, a vendég teljes izomzata kőkeményen dolgozik az egész testre ható elektrostimulációnak köszönhetően. A gyakorlatok végzése tovább fokozza a hatást. A 20 perces edzés során 150x több izom összehúzódás történik, mint egy hagyományos izomépítő-erősítő edzés esetén! Ez a gyakorlatban, konditermi körülmények között nem lenne kivitelezhető, mivel súlyzós edzéssel ez testrészenként 15 szériának felelne meg.


Többféle edzésmódszer választható. A különbözô kezelések főbb élettani hatása más és más.

Speedbody edzés
Erős és intenzív összehúzódásaival, valamint különböző módú alkalmazásával több cél is elérhető: edzettség növelése, izomzat erősítése, növelése, fogyás, sportolói teljesítmény fokozás, jó közérzet.

Speedbody cellulit kezelés
A folyamatos rázó hatásával nagymértékben megnöveli a test anyagcseréjét, serkenti a vérkeringést és a nyirokrendszert, ezáltal hadat üzen a cellulitisznek, a narancsbőrnek!

Speedbody realx masszázskezelés
Gyors és kellemes összehúzódásaival hatásosan lazítja, mozgatja át a testet edzés után, de akár egy áthajtott nap után vagy előtt is javasolt.


A Speedbody edzésének hatékonysága köztudottan tökéletes alakformáláshoz és izomerősítéshez egyaránt. A Speedbodynak azonban van egy másik oldala is, amit kevesen ismernek. Ez ugyanazon az elven alapszik, mint amit az edzéseknél is kihasználnak, az izomerősítésen, izomépítésen. A Speedbody rehabilitációs programként is használható. Sokan vannak, akik a speedfitness edzéseknek is köszönhetik egy baleset utáni gyors felépülésüket.

A speedbody rehabilitációja nem csak a rehabilitáció szó szerinti értelmezésében olvasható. Szülés után a nők teste megviselt, bőrünk és egész testünk megnyúlik, hiszen nem kis terhet hordott magában. A várandósság ideje alatt a nő teste teljes mértékben a magzatra összpontosít, mindent neki ad, így az anya szervezete teljes mértékben háttérbe szorul. A Speedbody a szülés után a nőknek is nagy segítséget nyújthat abban, hogy korábbi alakjukat - vagy annál jobbat - rövid idő alatt visszaszerezzék. A Speedbody nem csak a testépítőknek fontos, hasznos azoknak is, akik izomfájdalommal küzdenek, az ízületi problémákra is jó, csak fontos, hogy mindent egy hozzáértő szakember irányításával tegyünk.


Fitness & sport
Az új generációs elektrostimuláción alapuló tréninggel erősebb és intenzívebb izomösszehúzódást érhetünk el, mint a hagyományos ellenállásos edzések alatt, amikor kizárólag az akaratlagosan megmozdított izmok edződnek. Intenzitás, programválasztás és egyéni célkitűzéstől függően akár szálkásításra, erősítésre, állóképesség növelésre vagy gyorsaság fejlesztésre is alkalmas, nem csupán izomépítésre. Mindegy, hogy profi vagy amatőr sportoló vagy, a Speedbody garantáltan kihozza belőled a maximumot!

Szépség & vitalitás
A Speedbody végérvényesen leszámol a közismert mondással, miszerint a szépségért szenvedni kell! Hosszú és izzasztó edzések nélkül könyvelheted el alakodon a gyors eredményeket: a napokig tartó fokozott kalóriaégetést, a csökkenő súlyt és az egyre szebb, áramvonalasabb testet. A Speedbody a narancsbőr problémájával is leszámol. Speciális cellulit programja kifejezetten az intenzív anyagcsere-serkentésére lett kifejlesztve, mely gondoskodik a lerakódások elszállításáról is.

Egészség & rehabilitáció
Olyanok számára is lehetővé válik az izmok koncentrált, ugyanakkor biztonságos fejlesztése, akik nem képesek megerőltető testmozgásba belekezdeni. Minden testrészt az egyénnek megfelelő szinten stimulálhatunk, így rövid időn belül megoldást nyújtunk a hát- és gerinctáji fájdalmakra, az inkontinenciára, az izomgörcsök problémáira és a testi diszbalansziák kiegyenlítésére is. A módszer sérülések, operációk és szülés után is hatékonyan alkalmazható.


Meggyőző érvek a Speedbody mellett:

 • hatékony izomépítés: a testre simuló elektródáknak köszönhetően pont a megfelelő helyen éri az izomzatot a stimuláció, egyéni céloknak megfelelő erősségben
 • ín- és ízület kímélés: az elektrostimuláció csak az izmokra hat, így a konvencionális ellenállásos tréningnél ismert ízületterhelés nem jelentkezik
 • extrém rövid ideig tartó edzés: a teljes testizomzatot egyszerre edzi, így nem kell hosszú órákat tölteni a konditeremben, míg minden testrészünkön a megfelelő terhelést és intenzitást elérjük, így az időhiányban szenvedőknek is ideális sportolási lehetőség
 • zsírégetés, zsírszövet-csökkenés: az optimális zsír-izom arány kialakulásával testünk jóval több kalóriát éget el még álmunkban is
 • kötőszövetek vérellátottságának javulása, cellulit tüneteinek és okainak csökkenése, vér- és nyirokkeringés fokozása
 • izombeli hiányok és diszbalansziák kiegyenlítése
 • jobb közérzet kialakulása: stresszhormon-szint csökkenése és boldogsághormon-szint növekedése
 • deréktáji fájdalmak kezelése: a gerincoszlop tartásához szükséges, mélyen fekvő tartóizmok megerősítése
 • vizelettartásért is felelős gátizomzat megerősödése, szülés utáni rehabilitáció
 • sportolóknak teljesítményfokozás: robbanékonyság, dinamika, gyorsaság növelésbiztonságos működés: számos klinikai vizsgálat bizonyítja a speedfitness szenzációs eredményeit és mellékhatások nélküli, biztonságos működését
 • tartós eredmények: a Speedbody-val elérhető sikerek ugyanolyan tartósak, mint bármilyen más sporttevékenységgel elért eredmények


További információ: www.speedbodydebrecen.hu/


Cimkék: FőnixFitt Speedbody